Wandelen en Alpinisme

Flims heeft een schitterende natuur: bossen, alpen-weiden, meren, ruige bergtoppen, en gletsjers, alles dichtbij. Met  250 km gemarkeerde wandelpaden is het één van de veelzijdigste wandelgebieden van de Alpen.  Het brede dal geeft altijd prachtige vergezichten. Verfrissende meren, sneeuw in zomer, kristalheldere bergbeekjes, oorspronkelijke bossen en natuurwonderen als het Martinsloch en de Tschingelhörner zorgen voor afwisseling. 

De wandelingen zijn talrijk en verschillende gidsjes geven een goede begeleiding in de ontdekking van dit prachtige gebied.

De Hohenweg loopt boven langs de dorpen, vraagt niet veel klimmen en is voor ouders met kleine kinderen en kinderwagen of ouderen geschikt. Deze eindigt in het romantische Fidaz, vanwaar je makkelijk terugloopt naar Flims.

De gletscher Vorab ligt in de zomer massief hoog in de bergen en geeft prachtige beelden van kou, sneeuw en zon.

Op de vlakke bovenkant van de Flimserstein (2.800 m) klingelen de koeiebellen en wandelen met uitzicht op de omringende gebergten tot ver in Zwitserland is prachtig. Vanaf de Flimserstein zijn er uitdagende afdalingen te maken, de wereld ligt daar aan je voeten.

Wandelingen rondom het mooie boerendorp Fidaz over de koeienweides en door de bossen zijn erg afwisselend. Klein huisje, weitje, enorme waterval.