Wild watervaren en de Rijnkloof

Wat met de Flimser berginstorting begon, is nu een uniek natuurspektakel. Tussen Ilanz en Reichenau heeft de Rijn zich gedurende 10.000 jaar een weg door de rotsen gebaand. Zo is een bergkloof ontstaan die met recht de bijnaam Zwitserse Grand Canyon draagt. De bizarre steenformaties fascineren treinreizigers, wandelaars en river rafters uit de hele wereld.

Wandeling naar de Rijnkloof

Als u de kloof van boven wilt zien loopt u van Flims Waldhaus in een klein uur door het prachtige Flimser bos naar het uitzichtsplatform 'Der Mauersegler / il Spir' in Conn, waar u een adembenemend uitzicht hebt op de Rijnkloof. Vlakbij het uitzichtsplatform vindt u een restaurant met heerlijk terras. Hier kunt u ontspannen en genieten van een hapje en een drankje. Desgewenst rijdt u daarna in de paardenkoets terug naar Flims Waldhaus.

De Rijnkloof per trein

U neemt in Chur de Rhätische Bahn naar Ilanz. Deze rijdt in circa een halfuur via Reichenau en Versam door de Rijnkloof. U kunt in Versam uitstappen en onderin de kloof van het natuurschoon genieten.

Raften

Raften op de Vorderrhein / Inn is een van de waterspektabelbelevenissen binnen het aanbod van de Bündner avontuurorganisaties. Eigenlijk is het vlotvaren: de stroomversnellingen worden overwonnen met stabiele meerkamerrubberboten onder de vakkundige leiding van ervaren raftinggidsen. Per boot kunnen negen deelnemers mee. Buiten een goede portie ondernemingslust en zwemvaardigheid is geen speciale kennis vereist.

Natuurvrienden gaan naar het hart van de Rijnkloof (in het Reto-Romaans de Ruinalta) bij het station van Versam. De uitzichtsplatformen, vormgegeven door de ingenieur Jürg Conzett, buiten de dorpen Versam en Valendas bieden een grandioos uitzicht over de Ruinalta.