Skiën, snowboarden, freestyle, off-piste

Sneeuwzeker en zonnig skigebied en paradijs voor snowboarders

Het skigebied van Flims, Laax en Valera vormt een van de grootste aaneengesloten skigebieden in Europa met 235 kilometer pistes en 29 liften. Door de ligging van de pistes van 1.100 m tot 3.000 m is het een bijzonder sneeuwzeker gebied. Het gebied kent ook veel zon door het brede dal en de zuidhellingen. De dalafdalingen kunnen kunstmatig besneeuwd worden en op de Vorab gletcher (3.000m) kan soms al halverwege oktober geskied worden. (doorklikken naar map skigebied?)

Er is skiplezier voor ieder niveau. Vriendelijke afdalingen voor de beginners, geprepareerde pistes van blauw tot zwart, maar ook een aantal adembenemende gemarkeerde freeride afdalingen (meer dan 40 km) en uitgebreide off-piste mogelijkheden.

Snowboarders en free style skiërs kunnen zich uitleven in de 4 funparks, de halfpipes en de monsterpipes, waaronder Europa’s grootste halfpipe. Het gebied geldt als leidend freestyleresort van Europa.

Bij de dalstations is kinderopvang beschikbaar. Daar zijn ook de beginnersklassen voor de kinderen. Deze worden in meer talen georganiseerd. Het is verstandig lessen van tevoren te reserveren. (Büro Flims Talstation 7017 Flims Tel. +41 81 927 71 81) of voor meer informatie over lessen, verhuur en pistes:  www.laax.com.


Vanuit het huis loopt je in 5 minuten naar de piste en ski je vervolgens naar het dalstation van Flims. Meestal is het mogelijk terug te skiën tot 100 m van het huis.

Een plattegrond van het skiegebied vind je hier. (wordt in een nieuwe pagina geopend)