Wandelen

In de winter kun je prachtig wandelen rondom Flims, Laax, Falera, Sagogn, Fidaz en Trin. In  totaal zijn er 100 km wandelwegen en 2 sleebanen. De wandelpaden zijn gemarkeerd en worden goed bijgehouden. Er zijn goede verbindingen met bergrestaurants en combinaties met liften mogelijk. De wandelpaden zijn over het algemeen ook goed begaanbaar voor ouderen en kinderwagens. Omdat het dal van Flims breed is en goed op de zon ligt zijn er talloze mogelijkeden. Ook een van de redenen waarom Flims een echte familie bestemming is geschikt voor verschillende generaties.

Wij geven een aantal voorbeelden van wandelingen die ons elke keer weer plezier doen.

Winterwandeling over 'de Höhenweg', aan de voet van de machtige  Flimserstein lekker in de zon, van Fidaz boven het dorp langs naar Flims Waldhaus met een tussenstop in het restaurant Spaligna is heerlijk.

Of  met een klim vanaf het huis naar de berghut op de Runcahohe, waar een klein restaurant zit die onovertroffen in sfeer en rosti is.

Met de wandelschoenen aan en een boek onder de arm in de lift om op Naraus of een van de andere restaurants een gemakkelijke stoel te bemachtigen en  in de zon een boek te lezen en te lunchen met het sportievere deel van het gezelschap is ook een aanrader.

Door de bossen naar Conn, waar de tijd lijkt stil te staan. In Conn is maar één punt, een heerlijk restaurant. En dan even naar het uitzichtpunt over de Rheinschlucht.